Voor particulieren

Coaching en relatie-coaching in de privé-situatie

Naast coaching met betrekking tot de werksituatie biedt Ewoud ook begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling in privé-situaties, life coaching en relatie-coaching. Daarbij is de aandacht nog meer dan in de werksituatie gericht op je beleving van je situatie en op het vinden van vervulling in je leven en je relaties. Wanneer je daarin vastloopt kan een ‘buitenstaander’ zorgen voor reflectie, feedback, herkadering en inspiratie om je proces weer in beweging te helpen komen of in andere banen te leiden. Ook dan kunnen meer expressieve en ervaringsgerichte werkvormen van toegevoegde waarde zijn.

Soms is het heel belangrijk om je al dan niet onbewuste patronen en vastgeroeste denkbeelden helder in je bewustzijn te krijgen. Zonder bewustzijn wordt loslaten en veranderen heel moeilijk. En zonder volharding, humor en relativeringsvermogen is het zelfs onmogelijk!

Ook in relaties kun je uit elkaar groeien en in conflictpatronen verzeild raken door ‘achterstallig onderhoud’ en door externe gebeurtenissen die je verbintenis onder druk zetten. Niet zelden worden bv. relaties op de proef gesteld doordat een van de twee partners zijn baan verliest of werkstress een te grote rol gaat spelen in de thuissituatie. Relaties moet je blijven onderhouden en er gezamenlijk actief in blijven investeren om te maken dat er geen verwijdering en verlies van intimiteit, verbondenheid en wederzijdse inspiratie optreedt.